30
05/2010
2

Tájékoztatás: Achievementek és Gamerscore.

Sokan nincsenek tisztában a fenti fogalmakkal, már számtalanszor kérdezték meg tőlem, hogy mik azok az achievementek és gamerscore-ok. Elhatároztam, hogy megosztom veletek mindazt, amit érdemes tudni róluk.


Az achievementek és a gamerscore szorosan összefüggő dolgok. Xbox 360-on és PC-n a Games for Windows játékoknál (az achievementekkel Steamen is) találkozhatunk velük. Az achievementek „elérendő dolgok”. A játékokban a teljesítményünkért kapjuk őket jutalomként. Adhatók ezek küldetések teljesítéséért, rejtett dolgok megtalálásáért, de szinte bármi másért is, ez játéktól függ. Ha megszerzünk egy achievementet, akkor ez megjelenik a gamer profilunkon, így a többiek láthatják, hogy miket sikerült elérnünk az adott játékban.

 
Az achievementekkel együtt gamerscore-t kapunk. Ez egy pontszám, melyek száma összeadódik és így jelenik meg gamercardunkon. Az achievement nehézségétől függően ez a pontszám is változik. Például, ha csak az a feladat, hogy vigyél végig egy pályát, az kb 10G, de ha végigviszel egy játékot a legnehezebb fokozaton, azért egyes játékoknál akár 100G-t is kaphatsz. 

A legfrissebb jutalmak az úgynevezett avatar-awardok. Mint tudjuk ,konzolunkon egy kis karaktert, egy avatart (nem 3 méteres kék indiánt) készíthetünk magunknak, ez fog jelképezni minket. Felöltöztethetjük, megadhatjuk külső jellemvonásait és apró tárgyakat vehetünk hozzá. Néhány új játékban az achievementekhez hasonlóan ilyen kiegészítőket is feloldhatunk avatarunknak. Pólót, sapkát, ruhát, és egyéb vicces dolgokat. Az én avataromnak például egy MedKit-je van a Left for Dead 2-ből:-). Ilyen awardok találhatók a Halo:Waypoint-ban, a L4D2-ben, a Red Dead Redemption-ben, a Blur-ban, a Dead to Rights:Retribution-ben, a Lips-ben és még néhány egyéb játékban.
 

Ha van még kérdésetek írjatok kommentet, szívesen válaszolok rájuk. Alább megtekinthetitek gamercardjainkat. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://xboxpit.blog.hu/api/trackback/id/tr612042754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lac@ 2010.06.24. 00:31:21

De mire jók a gamerscore-ok?

Szlavi · http://power-on.blog.hu/ 2010.06.24. 07:36:22

@Lac@: A gamerscoreok mutatják a teljesítményünket, így a barátainkkal, vagy akár idegenekkel is összemérhetjük, hogy az adott játékban ki a jobb. Értelemszerűen akinek több gamerscore-ja van az a nagyobb kocka:D
Összefoglalva: Nincs értelmük, csak egy számsor, de szavatosságot adnak a játéknak. Nem egyszer volt, hogy például a gyűjthető dolgok miatt végigvittem egy teljes játékot, mert kaptam rá pár gamerscoret.
süti beállítások módosítása