27
04/2010
0

Teszt- Prison Break: The Conspiracy

A Prison Break 4 évadja után a Deep Silver elkészítette a játékváltozatát. A sorozatnak az első évada volt igazán sikeres, a többi nem tudott hasonló minőséget felmutatni. Majd a játék visszahozza a PB jóhírét- gondolták a Deep Silveresek. Bár úgy lenne...
A sorozatot egy éve fejezték be, a játék csak most készült el. A történet nem folytatja, haenm az első évadot variálja át. Tom Paxton, a Cég egyik emberét küldik be a Fox Riverbe, hgoy kiderítse, mit forgat Michael Scofield a fejében.

Fox River kegyetlen hely, ahol ha nem tartozol valamelyik bandába halott vagy. Minden egyes kerités több méter magas, előttük pedig sok fegyőr sétálgat. Ha belekötsz valakibe, azonnal rádszáll 5-10 meber, ha pedig beléd kötnek, jobb, ha hagyod magad. A játék tökéletesen az ellentéte mindennek: a keritések alig nagyobbak 2 méternél, azokat senki sem őrzi, neki mész egy fegyencnek senkit se érdekel ki lesz a győztes, vagy éppen kit visznek el hullazsákba.
Maga a harc szörnyű. Kisütés, nagyütés, védekezés illetve ellentámadás. A mozgások röhejesek. Az emberünk még akkor se találja el ellenfelét, ha az orra előtt állunk, de az ő ütései mindig sikeresek. Verekedni pedig sokat fogunk, főleg a lázadásnál, ahol minden sarkon a vérünket akarják ontani. Még ha csak a bunyóval lenne baj...

Verekedés mellett lopakodni fogunk még sokat. Ha valaki szeretne egy kis kihívást abba a 6-7 órás kalandba, akkor bátran kezd el a legnehezebb fokozaton. Én is ezen kezdtem el a történetet. Végigszaladva a történeten elkezdtem előlröl a játékot, immáron Easy-n, na nem azért mert olyan izgalmas lett volna. A őrök jóval butábbak voltak, mint Hard-ba. Itt már szinte teljesen vakok, csak akkor vesznek észre, ha ott lihegsz az arcába, akkor is várnod kell legalább 10 másodpercet, hogy meglásson.

A karakterek mozgásai szánalmasak. Ilyennel kiálni 2010-benmég vicnek is rossz! Hirtelen tesznek 180°-os fordulatot, néha még akadva is mennek. Nem csak a mozgásaik, de az arcjátékok is gyatrán vannak megoldva. A szájuk ugyan mozog, azis csak fel meg le, néha pislognak egyet-kettőt, meg a szemük mozog. Semmi "élet" nincs bennük, sose húzzák össze a szemöldöküket, vagy húzzák a szájukat.
Mindig a cellánkból indulunk, onnan ki az udvarra, az udvarról pedig át egy keritésen. Megfordulunk a gyengélkedőn, a bolondok házába, a konyhába és még más helyeken. Sajnos ezekre a helyekre többször is vissza kell jönni, ami azért a végefele kezd kicsit unalmas lenni. 
          Ismerősök: A filmből átvett karaktereket fel lehet ismerni, kivéve Saraht és Westmorlandet. Sarah szőke nő lett, Westmorland pedig rövidhajú szemüveges öregember. Nem csak arcukat, de hangukat is adták a játékhoz. Mindegyik szereplő jól tudta felolvasni az elé pakolt szöveget.
Nagyon sajnáltam, hogy nem járhatjuk be szabadon az egész börtönt, mint ahogy ezt tehettük a Harry Potter Roxfortjában. Néha egyes küldetések előtt kimehetünk az udvarra. Nincs olyan sok teendő ott kint, minden rab csak áll, az összes szinte ugyan úgy néz ki. Ha nagyon ráérünk, akkor súlyzózhatunk, boxzsákot üthetjük, pincében verekedhetünk pénzért, azokat pedig tetoválásokra költhejük (nem, nem lehet a börtön tervrajzát magunkra varratni).


Zenéket a sorozatból emelték át, ami sokat dob a hangulaton. Fontosabb szereplők- T-Bagel, Abruzzival, Scofieldel, Sucreval, C-Noteal, Sarahval és Westmorlandel is összefutunk. A legbosszantóbb az egészben, mikor Abruzzi elmondja nekünk a tervét, erre mindenki szeme láttára előkapjuk a semmiből a diktafonunkat és ráveszsük azt, amint az imént elmondtak nekünk. Szídhatnánk is bárkit, észre se vennének.

Talán ha a Ubisoft fejlesztgette volna, akkor esetleg jó játék lenne, pont mint a Lost, vagy a CSI-k. Még a lopakodás is élvezetes(ebb) lenne, ha Sam Fisher "szülei" gondoltak volna Paxtonra. Sajnos a játék nagyon gyenge közepesre vizsgázott, amiben a rajongók találnak egy kis élvetetet. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Kár érte. Ha nem szereted a sorozatot, kerüld el de jól!

Ami jó                                                                    Ami nem
+ zenék                                                                 -csúnya
+ néha van hangulata                                              - gagyi harc
                                                                           - vak zsaruk
                                                                           - borzasztó mozgás animációk
4.5/10                                                                                            Ocskay

 

A bejegyzés trackback címe:

https://xboxpit.blog.hu/api/trackback/id/tr151957445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása